115

Vinrommet er ikke bare et oppbevaringssted for vinen, men også et hobbyrom

Vi intervjuet Fredrik Andersen om sitt nye vinrom, og hele prosessen fra start til slutt.

for Thermocold KFD AS

Jørgen Johansen

Thermocold KFD AS

6. mai 2022
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220506092045945.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220506092045945.jpg?maxwidth=900
100
0

Etter et par–tre år med mye hjemmetid har mange nordmenn fått en sterk interesse for deilig mat og vin, og flere enn før har skaffet seg vinrom. Fredrik Andersen er én av dem, og vi stilte han noen spørsmål.

Kunne du fortalt litt om deg selv?

Jeg heter Fredrik Andersen, er 39 år, har kone og to barn, bor i Oslo og jobber med IT.

Vininteressen har kommet de siste 15 årene. Det startet med at jeg fikk et par flasker vin i gave, og at jeg syntes det var morsomt med hvilken vin som kunne passe med mat. Interessen har vokst og jeg har fått flere flasker. Det er moro å følge med på hvordan vin utvikler seg – og ikke minst spare noen viner og åpne de i riktig anledning noen år senere.

Interessen har vokst og kulminerte til et vinrom i fjor. Vinrommet er også et samlingsrom eller hobbyrom, og ikke bare et oppbevaringssted for vinen.

Hvor plasserte dere vinrommet?

Vi ryddet ut av en kjeller i huset. Der omgjorde vi en bod på rundt 15 m², hvor vinrommet nå dekker mesteparten. På utsiden har vi et par stoler hvor man kan sitte med et glass eller to.

Det er plass til rundt 800 flasker, og jeg forsøker å kjøpe meg opp litt forsiktig. Det er jo fristende å fylle opp rommet med en gang, men smaken forandrer seg jo, så en vin som var en favoritt for et par år siden, er kanskje ikke den mest spennende i dag. Derfor tenker jeg det er greit å ha litt rom til å vokse.

Hvordan hjalp Vinrommet AS (Daniel M. Berge) deg?

Jeg ble kjent med Daniel M. Berge da han leverte vinrom til en nabo, og så hvor fint det ble.

Han satte opp hele vinrommet i samarbeid med håndverkere, som skar hull til aggregatet, la parkett og så videre.

Jeg tror mange ser for seg to ulike modeller: den ene er å bare å ha et kjølerom, den andre er å lage et samlingssted som også kan fungere som et oppholdsrom hvor det er hyggelig å være. Vi tenkte det kunne være fint å også ha et sted vi kunne sitte og drikke et glass vin, så vi landet på den siste modellen.

Jeg fikk noen tegninger fra Daniel og gjorde justeringer på dem. Designprosessen var iterativ – litt stegvis, frem og tilbake på en positiv måte – et godt samarbeid og god sparring underveis.

Jeg er fornøyd med jobben på alle måter.

Hvordan var forarbeidet i forhold til prising og fagfolk?

Jeg har sett på vinrom en stund, og sett priser som har vært veldig mye høyere – rundt 3-gangeren i forhold til det jeg fikk fra Daniel. Så jeg er godt fornøyd med prisen.

Jeg betalte 100 000 kroner for elementene til vinrommet + arbeidet, og så kom innredningen i tillegg.

Var det enkelt å sette det opp og hvor lang tid tok det?

Daniel sendte først et forslag, der bare en liten del av veggen var i glass, og som fungerte litt mer som et kjølerom. Etter å ha tenkt på det, fant vi imidlertid ut at vi gjerne ville ha en løsning hvor hele veggen var glass. Vi fikk derfor tegnet opp en tegning med en full/hel glassvegg.

Det tok tre uker å utarbeide designet og få bestilt, rundt to måneder å få levert glass og kjøleelementene og bare et par–tre dager på oppsettet. Alt i alt 2,5 måned.

Hva var den største utfordringen?

Det var egentlig designprosessen, hvordan det skulle se ut. Det finnes jo et veldig stort mulighetsrom her – hvordan skal innredningen være, hvor mye skal være i glass og hvor stor plass skal aggregatet ta. Det er mange valg som skal tas underveis, og man skal jo leve med det en del år. Det var imidlertid en veldig lystbetont prosess på alle måter!

Var det noe som gikk lettere enn du trodde?

Egentlig gikk hele prosessen smertefritt. Ingen store ting som stoppet opp, og selve installasjonen tok kortere tid enn jeg hadde tenkt.

Hvilken type dør gikk du for?

Glassdør – 2 glass-skyvedører.

Hva slags aggregat kjøpte du?

Et Thermocold-aggregat, EC10

Jeg har en måler inni rommet som kontinuerlig måler temperatur og luftfuktighet i rommet. Begge deler har vært utrolig stabilt – rommet holder helt jevn temperatur gjennom døgnet. Så det er jeg veldig godt fornøyd med!

Er du fornøyd med designet?

Ja, definitivt. Både funksjonelt og estetisk synes jeg det ble ordentlig bra – god romløsning.

Har du fått noen komplementer?

Ja, absolutt. Jeg tror folk synes det har blitt fint.

Daniel la ut et bilde på Instagram av vinrommet mitt, og den første Like’n var fra Vin Bjørvika – det gjorde dagen min!

Har noen du kjenner blitt inspirert av vinrommet ditt?

Ja, det er mange som planlegger å få seg vinrom.

Du angrer ikke?

Nei, jeg angrer ikke – både fordi kvaliteten på arbeidet var veldig bra, og det er en investering i hyggelig selskap samt et trygt sted hvor vinen kan ligge – mange parameterer som traff godt.

Hvilke er dine favorittviner?

Først og fremst synes jeg vin er morsomt fordi det er så mye variasjon.

Før var det bare én type vin fra Italia som jeg kjøpte, nå er det mye forskjellig. Jeg synes det er gøy at det er så stor forskjell mellom landene, druene og så videre.

Burgundervin og britisk musserende er noen av favorittene.

title

Jeg ønsker å vite mer om Thermocold kjøleløsninger

input field

Mark if requiredtrue

input field

Mark if required

CONTACT INPUT BOX

Mark if required

CONTACT INPUT BOX

Mark if required

CHECKBOXES

Ønsker mer informasjon om:

Mark if required

single button

108


8513
TrueFalsec-84
left -1 TrueFalsec-84
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220506135620704.jpg #FFFFFF
Les også